MMKamp ’08

Multimedijalni kamp 2008 rezidencijalni je program za istraživanje otvorenih tehnologija i softvera otvorenog koda u svrhu eksperimentalne glazbene i multimedijalne produkcije. MMKamp ’08 održat će se u Art radionici Lazareti u Dubrovniku između 30/06/08 i 10/07/08. Ovogodišnji gosti dolaze iz Brazila i Švicarske kako bi predstavili vlastitu produkciju, ali i podjelili zananja te surađivali na ad hoc projektima.

Posebnost ovogodišnjeg MMKampa je dodecaeder pomoću kojeg je moguće potpuno 3d snimanja i reproduciranja zvuka kojeg su iz Artificial Intelligence Lab, University of Zurich donjeli Dr. Martin Neukom i Dr. Daniel Bisig. Pomoću ove naprave oni će pokazati kako raditi sa ambisonic zvukom te kako koristiti Supercollider (programski jezik za sintetiziranje zvuka u pravom vremenu).

MMkamp ove godine specifićan je i po tome što proces prikazivanja umjetničkog djela ne prati uobičajnu formu zatvaranja rezidencijalnog projekta otvorenjem izložbe. MMKamp imati će formu otvorene izložbe – izložbe koju će se moći pratiti svakodnevno u večernjim satima. Ovim načinom predstavljanje procesa izrade umjetničkog djela zbližuje se sa idejom da posjetitelj izložbe i sam učestvuje u procesu stvaranja.

Tokom MMKampa ’08 nastavit će se i projekt razmjene u slobodnoj i otvorenoj kulturi između Brazila i Hrvatske (BR><HR). Ovogodišnji gost je multimedijalni umjetnik Palmieri Ricardo koji će održati radionice Pure Data, grafičko programersko okružje za multimediju te povezanost sa hardverom sa analogno-digitalnim sučeljem Arduino.

Više o programu MMKampa (engleski)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *