POZIV za sve djevojke i žene koje uživaju NOISE glazbu!

POZIV za sve djevojke i žene koje uživaju NOISE glazbu! (http://en.wikipedia.org/wiki/Noise_music)

Pošaljite svoj rad u .mp3 ili .ogg formatu ili link gdje se može poslušati neki od vaših uradaka (pošaljite nam primjerak vaše glazbe dužine do tri minute)

do: 30.10.2008

na adresu: udrugauke (at) gmail (dot) com

01.11.2008 obavijestit ćemo Vas dali ćete nastupati u KSETu 06.11.2008. rame uz rame, bok uz bok sa internacionalnim nojzericama tokom programa SONIFICATION.

Troškovi nastupa biti će plaćeni s mogućnošću otvaranja suradnje na kreiranju (snimanju/produciranju) vlastitog albuma.

Detaljnije:

Sonification je program za upoznavanje nekonvencionalne glazbe iz zemlje i svijeta. Udruženi Udruga Krlja ustvari i Urbana kultura i edukacija kroz platformu Clubture osmislili su i definirali program Sonificationa.

Sonification1 je ugostilo umjetnike iz Francuske pod nazivom PPF i NOCTURNE 19.10. u KSETu u Zagrebu.

http://membres.lycos.fr/ppf1/
www.myspace.com/nocturnespace
Fotolog: http://www.flickr.com/photos/gentlejunk/sets/72157608232900372/show/

Sonification 2 nastavlja se 06.11. također u KSETu, a ugostiti će ljepšu stranu NOISE glazbe, umjetnice iz Francuske i Njemačke: Penelopex i Julie Rousse. Sonification 2 orijentira se tako na izvođačice, pokazujući da NOISE scena, kao ni scene nekonvencionalne glazbe, nije samo za mušku publiku i izvođače. Ovim putem također želimo dati mjesta hrvatkim nojzericama da nastupe jer, nažalost takve prilike još nisu imale.

Penelopex i Julia Rousse dijele pomalo sličan glazbeni izričaj tražeči melodije i buku u mjestima gdje se kreču i žive. Tzv. field recording (snimanje s terena) osnova je na kojoj obje glazbenice stvaraju osobne priče i poeziju. Spontanost i kaotičnost odlika je stvaranja glazbe u pravom vremenu bez čvrsto strukturiranih granica akustičnog i slušnoga koje se može proširiti van granica opažanja.

Više o PenelopiX i Julie Rousse:
http://www.myspace.com/penelopexproject
http://www.myspace.com/julielarousse

Sonification3 pružiti će mogućnost svim glazbenim i ne-glazbenim entuzijastima da stvore vlastiti instrument reciklirajući svoj stari radio prijemnik, walkman, dječji sintesajzer ili neku drugu igračku koja proizvodi zvuk te u par lakih i zabavnih zahvata stvori intenzivan instrument prilagođen vlastitom izričaju. Proces izrade na engleskom se naziva Circuit bedning: http://en.wikipedia.org/wiki/Circuit_bending. Radionice će voditi Kruno Jošt u KSETu između 17-20.11. Kruno se koristi CB instrumentima u vlastitim nastupima čije zabilješke možete nači ovdje:

http://www.archive.org/details/GentlejunkMarginiSonoriIi
http://www.archive.org/details/MrhoKunstarkadeMunchen

Ovdje možete pogledati fotologove od nekih dosadašnjih radionica CBa:

http://www.flickr.com/photos/gentlejunk/sets/72157604617469587/show/

http://www.flickr.com/photos/gentlejunk/sets/72157603299956314/show/

http://www.flickr.com/photos/gentlejunk/sets/72157601601482865/show

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *