De(kon)strukcija na FAČUK festivalu u Čakovcu

ODGAĐA SE ZBOG KIŠE

9. FAČUK – Festival kazališne i ulične kreativnosti, ugostiti će performans De(kon)strukcija u subotu 9. lipnja 2012. u 21 h

Audio vizaualni performans De(kon)strukcija prvi puta je održan 2006. godine pod imenom Trend dekonstrukcije u kultnom klubu Lamparna u Labinu za vrijeme TransArt festivala. Od tada je izveden na Velesajmu kulture u Zagrebu, festivalu Nepokoreni grad u Karlovcu, za vrijeme MediaMediteranea’07 festivalu u Puli, u clubu Circo Voador, Rio da Jeneiro, Brazil, u Beltincima, Slovenija u klubu Ambasada te u Dubrovniku, klub Orlando, pod varijacijama imena Trend dekonstrukcije: dekonstrukcija trenda, Dekonstrukcija konstrukcije i De-constructing.

Ideja Krune Jošta i Denisa Mikšića uvijek se izvodi u različitoj postavi, uključujući lokalne performere i glazbenike. Na ovom je performansu sudjelovao Dragan Pajić Pajo, ikona zagrebačke noise i freejazz scene, talijanski noise duo ODRZ iz Milana i slovenski duo Hexenbrutal te drugi glazbenici. Festival FAČUK 2012 ugostiti će De(kon)strukciju u postavi: Maja Kohek (Slovenija), Simon Poldauf (Slovenija), Kruno Jošt (Hrvatska).

Performans rezanja auta svojom noise i industro estetikom plijeni pažnju progovarajući o borbi s mašinom koja odzvanja ludističke ideje socijalnog pokreta iz 19 stoljeća. U aktu rezanja auta sudjeluje i publika te se cijeli performans tako ponekad pretvara u grupni bijes usmjeren prema vozilu. Zvuk rezanja auta se transformira i prenosi kao noise koncert uživo.

De(kon)strukcija će se održati u dvorišnom prostoru kluba Prostor, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec

Pogledajte program FAČUK-a >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *