Ecocentric 2019 volonterski kamp

Od 8. – 24.7.2019.  16 volontera iz 6 zemalja (Španjolske, Italije, Grčke, Njemačke, Finske i Slovačke) kroz projekt “Ecocentric 2019” boravili su u  Centru za kreativna rješenja udruge. volonteri su radili i pomagali na permakulturnom imanju, u lokalnoj zajednici te kod starijeg lokalnog stanovništva kojem je potrebna pomoć u sezonskim radovima. Volonteri su tako doprinijeli razvoju udruge i lokalne zajednice, istovremeno se obogativši vrijednim iskustvom boravka na samoodrživom permakulturnom imanju.

Volonteri su naučili mnogo o održivom načinu življenja, obnovljivim izvorima energije i njihovom efikasnom korištenju, recikliranju, permakulturi i organskom uzgoju hrane, zdravoj vegetarijanskoj prehrani, te dobrobiti navedenog za klimu, okoliš i zdravlje.

Maloj ruralnoj zajednici volonteri su pomogli u radovima poput uređivanja okoliša, sakupljanja drva, sakupljanja sijena, a na imanju su kroz neformalne radionice učili i bavili se nizom volonterskih poslova (malčiranje, pljevljenje, sadnja, uklanjanje štetočina, izrada visoke gredice, krčenje starih seoskih puteva, izgradnja suhozida, izrada prirodnih deterdženata, prirodnog gnojiva i komposta, sakupljanje bilja i bobica …)

Fotografije s projekta možete pogledati ovdje>>

Projekt je ostvaren u partnerstvu s organizacijama: Jugendwerk AWO iz Stuttgarta, Njemačka; Hellenic youth participation iz Atene, Grčka; Almenaras Youth association iz Malage, Španjolska; ADEL, iz Bratislave, Slovačka; Metsakartano youth center, iz Helsinkija, Finska, P.E.C.O, iz Genove, Italija.

Projekt je financiran kroz Program Europskih snaga solidarnosti Europske unije, uz podršku Agencije za mobilnost i EU programe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *