15/09/2007+Audiovizuelni nastup Botborg i Noise Wall

Audioviizualna grupa ‘Bootborg’ iz Australije nastupit će u klubu Lamparna u Labinu
Botborg present live audio-visual performances using a complex feedback web, consisting of audio and video mixers, screens and camera. In this web, sound and vision are blended into a self perpetuating synaesthesia of interdependent colour and rhythm, generated (in real time) entirely by device feedback.
Noise Wall će predstaviti novo izdanjealbumae ‘SUITYOURSELF’ izdanog na GentleJunk NetLable.01/09/2007+Završio residence program U sklopu EEII

Završio je residence program Brazilskih umjetnika Tatiane De Almeida Gouveia i Giuliane Djahjah Bonorandi. Oboje su u kolovozu obišli Zadar, Križevce i Karlovac sudjelujući na radionicama, radijskom programu te na festifavalu kao dragocijeni gosti.
Više na stranicama EEII >>24-28/08/2007+Putujući radio na festivalu Nepokoreni Grad

Putujući slobodni radio će između 24. i 28. kolovoza pratiti festival Nepokoreni grad u Karlovcu. Onlajn program možete slušati na http://stanicamir.org
Više o cijelom programu koji će se događati za vrijeme NG ’07 pod nazivom ‘Bolje da je umnro Zli Tony nego ja’ možete pratiti na blogu MMKampa.
Bolje da je umro Toninho Malvadeza (Zli Tony) nego ja
Proslavom kraja vladavine tradicionalno desničarskog političara iz Bahie, Antonia Carlosa Peixotoa de Megalhaesena (poznatog kao ACM), postavljamo kamen temeljac novoj eri slobodne medijske suradnje između Brazila i Hrvatske.
U 80im godinama kao ministar komunikacija ACM je dao prava na korištenje frekvencije radija i televizije uskoj grupi bogatih i mocnih prijatelja te tako stvorio uvjete za centralizaciju medijske proizvodnje te današnju medijsku sliku Brazila u kojoj vlada 7 mocnih familija.
ACM je prije smrti ležao u bolnici tri mjeseca pa u Brazilu kažu da ga ni bog ni vrag nije htio uzeti k sebi, što pokazuje osjecaje nacije prema ovom politicaru.
Tokom slavlja održati ce se razne akcije, umjetnicke izložbe, igre za razonodu te radijski program koji ce slaviti suradnju Hrvatske i Brazila kao i popratni zabavni programi.
Igre:
‘Pogodite pikadom ACMov nos.’
Kreativne radionice slikanja:
‘Oslikajte ACMeu magarece uši.’
Party:
‘BrazilskaVSHrvatska glazba’ (u rikverc i sprijeda) – divlji ritmovi nacionalnih himni te ostale DJ trikovi.
Radionice novih tehnologija:
Spojite djecje elektronske igracke i stare sintesajzere u elektronske instrumente novog doba te zasvirajte sa zvijezdom veceri – Roby the Robotom.
‘DJ RobyDRob’ ce svirati najnovije kompozicije celularnih mašina koje ce žariti i paliti hit-listama diljem svijeta.
Kultura:
Ceremonijalna zamjena piratskih CDova i DVDova izmedu predstavnika brazilske i hrvatske kulturne zajednice pod nazivom ‘Pirati su cool’.
Performance:
Brazilski gen usaden je u Poljakinju tokom 2006. godine Za vrijeme NG 07 biti ce pracene promijene u njenom organizmu, ponašanju te komunikacijom sa lokalnim stanovništvom. Takoder ce se pozornost obratiti na njene biološke funkcije ukljucujuci seksualne aktivnosti, nacin ishrane te kulturalne promjene: pokret, želja za plesom, glazbeni apetiti itd. Postupne promjene zabilježiti ce kamera te ce sekvence biti strimane (prenošene intenetom) u Poljsku i Brazil.
Ovim se radom pomocu novih tehnologija i napredne znanosti istražuju mogucnosti kako zaustaviti svjetski trend desnicarskog zamaha i nacionalizma miješanjem gena razlicitih zemalja te stvaranjem internacionalnih hibrida.
Više o Zlom Tonyu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ant%C3%B4nio_Carlos_Magalh%C3%A3es07-14/08/2007+Putujući radio na festivalu Zadar snova

Putujući slobodni radio će između 07. i 14. kolovoza pratiti festival Zadar snova u Zadru. Onlajn program možete slušati na http://stanicamir.org
U kreiranju programa će također sudjelovati i Giuliano Bonardi, gost iz slobodnog radia Interferencia univetrziteta URFJ iz Rio da Janeira.20-23/07/2007+Putujući radio na festivalu FUZIJA

Putujući slobodni radio na festivalu FUZIJA u Valpovu >>10-14//07/2007+Putujući radio na TFF

Tokom Tabor film festivala u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici nastavljen je program Putujući radio.
Više možete naći ovdje >>06/07/2007+Dekonstrukcija konstrukcije @ MM 099

Za vrijeme festivala Media Mediteranea 09 u Puli , ispred bivše kasarne Karlo Rojc održan je performans Dekonstrukcija konstrukcije u kojoj su sudjelovali Pino Ivančić, Denis Mikšić i Kruno Jošt.
Foto i video >>04-05/07/2007+Radionice internet radija

U prostorijama kluba mladih u Puli održane su radionice slobodnog intenret radija za polaznice i polaznike srednjoškolskog uzrasta.18-28/06/2007+Putujući radio

Kao nastavak MMKampa, u Zadru, Rijeci, Labinu, Puli, Karlovcu i Čakovcu (u Čakovcu za vrijeme Slobodnog festivala), od 29/06 do 01/07 održale su se radionice slobodnog radija koji i dalje nastavlja turneju po Hrvatskim gradovima.
Više pogledajte ovdje >>15-08/06/2007+MMKamp

U sklopu iCommons Summita u Dubrovniku, u Art Radionici Lazareti održao se MMKamp ’07.
Više pogledajte na stranicama MMKampa >>08-10/06/2007+Rekonstrukcija konstrukcije: Umjetnost je…

Kino Kalnik, Križevci 08.-10.06.2007.
Tijekom vikenda u Križevcima ce se u sklopu projekta ‘Nepokoreni grad’ održati akcija re-aktiviranja napuštenog kina Kalnik koje nije u funkciji već 6 godina. Za vrijeme ‘Križevačkog velikog spravišća’, tradicionalnog gradskog slavlja popularne naravi, postaviti će se video instalacija Krune Jošta pod nazivom ‘UMJETNOST JE…’. Video sadrži 16 rečenica koje vrlo jednostavnim terminima govore što je ili nije umjetnost, i tko je ili nije umjetnik. Cilj je da se na taj način kritički propituju stavovi male sredine u kojoj je rad i postavljen.
Pored video instalacije ‘UMJETNOST JE…’ tokom dana u prostorijama kina odvijati će se performans u izvedbi grupe Bacaći sjenki pod nazivom ‘Exspozicija’. Svrha ove predstave je ‘navigacija‘ napuštenim prostorima koje posjetioci kroz predstavu i upoznaju.
Projekt ‘Nepokoreni Grad’ pokrenula je udruga Domaći iz Karlovca 2006. godine s namjerom istraživanja neiskorištenih prostora (vojnih, industrijskih i ostalih napuštenih građevina) te poticanja javnosti na aktivno promišljanje o prenamjeni u neki oblik kulturne ponude. Ove godine projekt pokriva Karlovac, Dubrovnik, Pulu i Križevce.
Pučko otvoreno učilište i udruga Urbana kultura i edukacija (UKE) u suradnji s udrugom Domaći iz Karlovca zajednički rade na projektu koji uključuje dvije faze. Prva faza bila je lociranje prostorija u Križevcima podobnih za ovakav sadržaj, a druga se odnosi na privremeno zauzimanje prostora u kojima se kulturni program i odvija.
Dio programa realiziran kroz platformu Clubture.
Donatori:
Ministarstvo kulture RH
Nacionalan zaklada za civilno društvo
Grad Križevci
POU Križevci01-02/06/2007+Silvertown Shine!”2007

Silvertown Shine!”2007 (“Srebrenice, Sjaji!”) je reintegracijski, muzicki i omladinski festival koji se cetvrti put za redom održava u Srebrenici, ovoga puta u petak i subotu, 01. i 02.06. 2007, kao sastavni dio programa manifestacije Dani Srebrenice. Na koncertnom dijelu tog festa nastupat ce Robert Radamant sa VJ-icom Tanjom Topolovec, clanicom GentleJunk kolektiva.
Festival organizuje Partnerski Omladinski Program/POP BiH u direktnoj saradnji sa Savjetom mladih Srebrenice, Opštinom Srebrenica, Silvertown omladinskim centrom, uz dodatno ucešce i doprinos omladinskih organizacija, omladine i umjetnika iz oba entiteta BiH i šireg regiona. Glavni cilj serijala i tradicije “Silvertown Shine!” festivala od njegovog prvog izdanja 2003. godine, nije bio samo uspostaviti pozitivan, reintegracijski, omladinski dogadaj koji ce okupiti omladinu i omladinsko kulturno stvaralaštvo iz oba entiteta BiH, Hrvatske i Srbije, te povezati mlade Srebrenice sa POP mrežom i sa omladinskim inicijativama širom zemlje.25/05-01/06/2007+Centrifugal + internet radio SCa

U sklopu izložbe Centrifugal i radionica slobodnog internet radija SCa održani su programi na slobodnom radiju, otvoren blog www.sczg.hr/radiocs i sl. Uspostavljen je kontakt sa umjetnicima iz Irske, Finske i Engleske, te jenapravljena core grupa za rad na internet radiju Studentskog centra. Program se odvijao u Galeriji SCu SCu, Zagreb.25-26/05/2007+MAK festival

U sklopu MAK festa u Koprivnici koji će se održavati 25. i 26.5. održati će se i prezentacija EGOBOObits label-a kao i audio/vizualna produkcije udruge UKE, a Egoboo proizvođač Robert Radamant nastupati će sa svojim najnovijim materijalima.
MAK fest je multi(sub)kulturni festival glazbe, filma, edukacije te širenja tolerancije. Zamišljen kao dvodnevni događaj unutar svih prostorija Doma mladih Koprivnica (ukupno preko 800 m2), a mladima pruža edukaciju o bitnim problemima društva kao cjeline.
Više o festivalu >>16/05/2007+Koncert: BUG i Reflector

16.06.07. (srijeda) u Klubu kulture – Križevci – nastupa jedan od najizraženijih bendova austrijske nezavisne scene. BUG je psihotic(an, destruktivan, manijac(ki noise-rock ubojica. Zamislite najbolja imena noise-rock abecede, od A kao Arab on Radar do Z kao Zeni Geva i uvrstite BUG u taj leksikon. Teški ritmovi sa distorziranim gitarama, vokal koji reži, zavija i vrišti kao bilo koja od zvijeri iz horror-enciklopedije.BUG dolazi iz Insbrucka smještenog u najkonzervativnijem dijelu Austrije gdje vec’ 10 godina rade na alternativnoj sceni.
‘Sludgy noise rock based on a metal layer.‘
(sa http://www.workstation.or.at/bug/info.html)11-13/05/2007+Nepokoreni grad: skeniranje Križevci

U sklopu programa ‘Nepokoreni grad’ u Križevcima semapiraju neiskorišteni prosotori koji bi se mogli koristiti povremeno ili regularno u svrhu vaninstitucionalnih programa. U suradnji sa POU Križevci posebna pažnja biti će obračena stanju Kina Kalnik.08-10/05/2007+Nepokoreni grad: skeniranje Dubrovnik

U sklopu programa ‘Nepokoreni grad’ između 08. i 10. svibnja u Dubrovniku će se u suradnji udruga UKE iz Križevaca, ARL iz Dubrovnika i Domaći iz Karlovca raditi mapiranje i skeniranje grada u svrhu istraživanja i dokumentiranja neiskorištenih prostora koji bi se mogli staviti u namjenu nezavisne kulture. Projekt će se također nastaviti u Križevcima, Karlovcu i Puli.26-29/04/2007+OPERACIJA GRAD: JEDINSTVO

Manifestacija Operacija grad: Jedinstvo otvara PRIVREMENI ILEGALNI CENTAR ZA KULTURU I MLADE u bivšoj tvornici Jedinstvo na Savskom nasipu u Zagrebu. Tokom manifestacije održat će se Impronedjeljci (improvizirani experimentalni glazbeni sessioni) i video instalacija TVTurnoffWeek.
Program >>
Pozadina događaja >>20-29/04/2007+EKO LUTKA

EKO LUTKA festival održava se u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta, podrumskoj prostoriji Hrvatskog doma za vrijeme dana grada Križevaca. Pored predstava rade se i radionice izrade lutaka od prirodnog materijala.13/04-14/04/2007+Noise festival 2007 – Ljubljana

Zid.Buke (IL.MURO.DEL.RU-MUORE) nastupio je na festivalu u ‘Menza pri Koritu’, Ljubljana na Noise Festival 2007 zajedno sa: SUŠI PANK (Domžale), ERIC BOROS (Kanada/Francija), CITIES IN DESOLATION (Grčija), RINUS VAN ALEBEEK (Nizozemska), ANALOG SUICIDE (Turčija), MASSACCESI (ZDA), ODRZ (Italija), ZID.BUKE (Hrvaška), PAMBA (Srbija), MATTIN (Baskija).
Foto >>13/03-10/04/2007+Istraživanje  o slobodnoj i otvorenoj kulturi

Pratite projekt ‘Istraživanje u slobodnoj i otvorenoj kulturi između Brazila i Hrvatke’ na www.uke.hr/brazil. Projekt je baziran na istraživanju u raznim gradovima Brazila između 13. ožujke i 10. travnja. Na blogu možete pratiti festivale, događaje i umjetničke projekte kroz tekstove, video, fotografije.09/03/2007+Skupština SU KLUBTURE

9., 10. i 11. 03. održati će se skupština SU KLUBTURE u Zagrebu.

08/03/2007+Otvorenje izložbe DOKUMENTI

U petak,09.03.2007.u 19 sati, galerija MMC Luka, Pula, Istarska 30 otvoriti će se izložba ‘DOKUMENTI’. Izložba ostaje otvorena do 22.03.2007.
Izlažu: Mirjana Batinić, Valentino Bilić Prcić, Dušan Božić, Marčelo Brajnović, Petar Brajnović, Bala Bujar, Marijan Crtalić, Branka Cvjetićanin, Eros Čakić, Vlatko Čerić, Tanja Dabo, Mihal Durovka, Romina Dušić, Ivana Djukić, Mario Gazić, Andreja Gregorić, Igor Grubić, Igor Gustini, Ana Horvat i Andreja Hotko, Zdravko Horvat, Dominik Hudoklin, Pino Ivančić, Toni Jakac, Jernej Jemec, Kruno Jošt, Vanda Jurković, Boris Kajmak, Dejan Kljun, Ksenija Kovačević i Milena Nena Popov, Elvis Krstulović, Juliana Kučan, Mirjana Lukić, Aprilija Luzar, Sonja Majstorović, Tanja Malbaša, Hana Miletić, Jadranka Ostić, Robert Pauletta, Maja Radešić, Denis Sardoz, Zora Stančić, Sven Stilinović, Manuel Šumberac, Ana Tomišin, Eugen Varzić, Svebor Vidmar, Maja Vidović, Joanna Zajac.
Projekt “Dokumenti” nastavak je međunarodnog projekta započetog 2005. godine pod nazivom “Print to Art”.
Ovogodišnje izdanje projekta pod nazivom “Dokumenti” sadržava nekoliko odrednica koje upućuju na promišljanje o fenomenu elektronskih medija i poziciji koju oni zauzimaju u suvremenom umjetničkom djelovanju. Izvor HDLUI.

07/03/2007+GentleJunk co. na festivalu Rdeče Zore

Performans TRANS/FORM zajedno sa BuraBend i Cunterview.net u Menzi pri Koritu, Metelkova (Ljubljana, Slovenija) na festivalu Rdeče zore.

16/02/2007+TD:DT video dignut na GentleJunk co.

Podignut je video performansa ‘Trend dekonstrukcije : dekonstrukcija trenda’ sa Velesajma kulture ’06 na GentleJunk co. blog. Pogledajte ovdje >>

12/02/2007+Otvoren blog ‘Brazil – Research’

Otvoren je blog koji će pratiti istraživanje u u slobodnoj i otvorenoj kulturi u Brazilu. Istraživanje u kulturnim centrima Brazila od 13 ožujka do početka travnja moći ćete pratiti kroz tekstove, kratke video snimke i fotografije sa raznih kulturnih događanja.
Blog >>

08/02/2007+Pogledajte kratke snimke sa Impronedjeljaka

Kratke snimke sa Impronedjeljaka u možete pogledati na stranicama GentleJunk co. Impronedjeljci su improvizirani noise sessions u klubu ‘Skladištu tišine’, odmah pored kluba Močvara, blizu HRTa u Zagrebu.

05/02/2007+Redizajn web stranice EEII festivala

Otvorene su nove stranice festivala EEII. Nove stranice možete pogledati ovdje >>

22-27/01/2007+Sloboda stvaralaštvu!

Od 22. do 27. siječnja u Studentskom Centru i klubu Močvara u Zagrebu održava se treći Festival slobodne kulture, znanosti i tehnologije “Sloboda stvaralaštvu!” u organizaciji Multimedijalnog instituta. Tema ovogodišnjeg festivala su radiofrekvencijski spektar kao javno dobro, otvoreni komunikacijski standardi i građansko sudjelovanje u stvaranju medija.
Predavanja, izložba, projekcije i radionice u MM centru Studentskog centra prikazat će različite primjere preosvajanja radiofrekvencijskog spektra za građansko korištenje, primjere kao što su amaterski radio, piratski radio, “uradi sam” televizija i bežićne mreže. Na koncertima u Močvari tijekom dvije večeri nastupat će izvođači slobodne glazbe i VJ-i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
SloboduStvaralaštva prati i program SRSM, a nastupaju Kruno Jošt, Robert Radamant i Visitor Q. Biti će i prikazan kratki dokumentarni film ‘Free MEdia Brazil’ u režiji K. Jošt.
Više>>
Arhiva>>

13/01/2007++Croatia – Brazil cultural exchange

For the second time Ministry of Culture Croatia will support time project ‘Croatia&Brazil – Free Cultures’. After initial visit to Brazilian cultural centers last year, this year’s visit will be orientated towards research in Brazilian Free Culture.
more>>

11/01/2007++GentleJunk co. na EgoBooBits.net

EGOBOO.bits je digitalni izdavacki projekt i produkcijski kolektiv pokrenut od proizvodaca elektronske glazbe: Aesqea, Blashka, Plazmaticka i zvukabroda i Marcella Marsa u Multimedjalnom institutu 2001. godine. Najmanji zajednicki nazivnik EGOBOO.bitsa je GNU Opca javna licenca (GNU GPL) koja dopušta svakome da slobodno kopira, distribuira i modificira objavljene radove uz uvjet da originalni ili modificirani rad zadrži dostupnim javnosti pod istim uvjetima. Od 11/01/2006 ovdje možete naći i GentleJunk co. glazbu.
Više>>

09/01/2007++NO MUSIC FESTIVAL X

Snimke sa NO MUSIC festivala X možete poslušati ovdje>>
One hour piece (cut in 4 parts, each approximately 15 min or 15 mb) produced at ( ( ( N O M U S I C ) ) ) F E S T I V A L X. can now be listened and downloaded here (or at ‘Upload your media’ section). Music was performed by GentleJunk co. and Sonic Kitchen from Bremen, Germany.

20-22/12/2006 ++Radionice internet radija u Labinu

U Labinu, prostorijama KuC Lamparna Labin Art Expressa, od 20. do 22. 12. traju radionice na kojima će se polaznici obućiti tehničku stranu i konceptualizaciju programa za slobodni internet radio.
Zadnjeg dana uvečer nastupa bend/projekt Zid.buke zajedno sa riječkim bendovima Strip Forbiden i Dona.

12-17/12/2006 ++$FF PROMO na 3. Velesajmu kulture

Ne propustite programe 3. Velesajma kulture. Svi programi su besplatni.
Na 3. Velesajmu kulture održat će se promocija $FF u Zagrebu 17.12. u 22 i 30 performansom Dekonstrukcija trenda i trend dekonstrukcije. $FF će u sljedećoj godini nizom turneja i gostovanja posjetit nekoliko mjesta u Hrvatskoj, a promovirat će se i putem web stranice www.cunterview.net i SRSM (Slobodni radio: stanica MIR)


13/12/2006 ++(((NOMUSIC))) FESTIVAL X

13. prosinca GentleJunk co. nastupa na virtualnom festivalu ( ( ( N O M U S I C ) ) ) F E S T I V A L X. u 16 h zajedno sa Sonic Kitchen iz Bremena, Njemačka.
Cjelokupnu playlistu ((NOMUSIC))) festivala možete naći ovdje >>
More info on (((NOMUSIC))):
(((NOMUSIC))) started on June 2001, according to the principle that a diffusion site on Internet should correspond to the representation of the singular performances of a new generation of artists, musicians, performers and other actors of the electronic scene. The creation of this open diffusion site proved to be necessary because of today’s difficulty to perform disembodied concerts of electronic music on stage, in a classical frontal (actor/audience) representation space.
Festival will start at 00:00 and last till 24:00 with artists playing from all over the world on every full hour.

09/12/2006 ++EGOBOO.bits proizvodaci + guests

21.30 h Klub Kulture Križevci – AUDIO-VISUAL SHOW
Snažne doze elekronike u čijem se želucu miješaju začini kao što su big beat, drum’n’bass, noise minimalizm, freaky dub, glitch, idm, ethno elementi, movie music loopovi, jazz step, break beat… čiji će se izravni rezultati moći pratiti na platnima putem bezobraznog vj-inga<
Natupaju:
Zid buke (Karlovac, Križevci) improvizacija-aritmic(no-minimal-noise-ambijent
Visitor Q (Križevci) drum’n’bass-break beat-clasic-chill-ethno-noise-movie music…
Robert Radamant (Križevci) drum’n’bass-big-break beat-fusion jazz-ethno-noise-post-math rock
InConnector (Koprivnica) MoDus OpeRandi : Breakbeat : D’n’B : electro : weirDness :
pHILLIp (Zagreb, Confusion) d’n’b, glitch hop, breaks, electro, dancehall, IDM…
visuals by: VJ GentleJunk co., VJ Denis Mikšić


06-08/12/2006 ++Radionice internet radija u Mostaru

U Mostaru, OKC Abraševic’, od 06. do 08. 12. traju radionice internet radija na kojima c’e se polaznici obućiti tehničku stranu i konceptualizaciju programa za slobodni radio. Tokom večeri biti će prikazani filmovi ‘Spin’ Briana Springera i ‘Outfoxed’ Robert Greenwalda.
Zadnjeg dana uvečer radionice se završavaju nastupom križevčana VisitorQ, Robert Radamant i GentleJunk co.

25/11/2006 ++Fashion performans ‘Katz on XTC’

U subotu, 21h, lounge bar Aromas (PUT D. TRSTENJAKA 1) KLC, u sklopu festivala ‘Nepokoreni grad’ i promocije $FF 2007; Katarina Pohl i Tanja Topolovec (GentleJunk co.) predstavljaju modni performans ‘Katz on XTC’ u suradnji sa PCAP international, Studentski centar Karlovac, Društvo arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac, Caffe bar Amadeus, Rock caffe Ziher, Lounge bar Aromas.
Zahvaljujemo: modna agencija Adonia (Kž)


24/11/2006 ++Radionica izrade modnih kreacija

U SKLOPU VELESAJMA KULTURE, SC, ZAGREB 12-17.12. 2006. RASPISANI SU NATJEĆAJI ZA:
RADIONICA IZRADE MODNIH KREACIJA INSPIRIRANIH OD ’50 GODINA DO DANAS – rok prijava – 21.11.
NATJEĆAJ ZA MODNU REVIJU “NAJDUŽA PISTA NA SVIJETU” 12.12.2006 – rok prijava – 30.11.

NATJEĆAJ ZA SUDJELOVANJE NA $TREET FASHION FESTIVAL PROMO 17.12.2006. – rok prijava – 30.11. $FF je prvi fashion festival u Hrvatskoj koji podupire i promovira mlade neafirmirane dizajnere/ice i kreativne pojedince/grupe koji se bave “uličnom modom” i slobodnom kulturom!
Prijave se šalju na adresu: ttopolovec@gmail.com


23/11/2006 ++Transmigration of Cinema

Tokom festivala ‘Nepokoreni grad06’ , Pod P (San Francisko, US) predstaviti će projekt Transmigration of Cinema. Nakon programa DJ + VJ set > Pod P.& GentleJunk co.
Caffe bar Amadeus, Banjavčićeva 2, Karlovac.


21-27/11/2006 ++Radio radionice – SC – Applied GoGo

Matthieu Prat predstavit će “Bookstr” i #Radiyo#, dva projekta o umjetničkoj produkciji, distribuciji i diseminaciji.
23, 24.11. 2006 radionica se održava u dvorani SEK
25 -27.11. 2006 radionica se održava u MM centru
27.11. 2006 – polaznici vode cjelodnevni radio program, emitiraju
svoje uratke kao rezultat radionice. Cijeli program biti će dostupan na stanicamir.org

18/11/2006 ++Noise session Paaajo feat. zid.buke + guests

U CZM na Gazi, Karlovac: Zid.buke 18/11/2006 poziva zainteresirane da se pridruže u noise sessionu.
Svirati će Bakterija, GentelJunk co., Robert Radamant i Mitch, sa specijalnim gostom D.P.Pajom.


17/11/2006 ++TEST3 na Nepokorenom gradu

U petak 17.11., 18.00 h, vojarna Frankopanska (Banjavčićeva bb), Karlovac.

Nakon nastupa s talijanskom math noise umjetničkom grupom ODRZ, Zid.Buke još jednom ruši principe konzumerizma, ovisnosti i političke sprege. U tutnjavi mašina i iskri, koristeći se elektičnim alatima (brusilice, bušilice, elektrićne škare) Zid.Buke će izrezati osobno vozilo na osnovne komade. Time će biti otvoren umjetnički dio festivala Nepokoreni grad kao dijela istoimenog projekta koji je udruga Domaći pokrenula još početkom godine. U performansu rastavljanja osobnog vozila prikljućiti će im se multimedijalni zagrebački umjetnik Dragan Pajić – Pajo sa koreorgrafijom Darka Brkljačića.
Foto>>


10/11/2006 ++Modna revija ‘Bad Disco Girl’ i ‘New Year Disco Girl’

Modnu reviju ‘Bad Disco Girl’ Tanje Topolovec (GentleJunk co.) možete pogledati 10/11 u 17h, a 11/11 u 19 h modnu reviju iste autorice ‘New Year Disco Girl’ (sa Katarinom Pohl). Obe revije dio su Obrtničkog i gospodarskog sajma KK županije u prostorima bivše vojarne u Križevcima, Trg sv Florijana.


10/11/2006 ++Otvorene stranice Gentlejunk co.

Nove stranice pogledajte nawww.uke.hr/gentlejunk-co/07-30/11/2006 ++AppliedGOGO – umjetnost radija

Applied GoGo je program koji se fokusira na umjetničke i kuratorske prakse koje se bave produkcijom koja izmiće definiciji unutar tradicionalnih disciplinarnih okvira. Svi pozvani GoGo gosti internacionalni su profesionalci koji se u svojem kuratorskom, teoretičarskom ili umjetničkom djelovanju bave pristupima koji se nalaze izmedu granica likovnosti, radija, zvuka, i muzičke i zabavne industrije.
Tokom Applied GOGOG biti će predstavljena mreža internet radija SRSM, na kojoj će se moći čuti radovi polaznika radionica.
Prijave: appliedgogo(at)gmail.com
Više >>


19/10/2006 ++Predstavljanje SSURE u galeriji Otok

Početna faza izrade Samostalnog sustava za uplitanje u radio eter (SSURE) bit će predstavljena u četvrtak 19/10/2006 u galeriji ‘Otok’ u 19:30 h kao interaktivni multimedijalni rad dok će daljnje faze biti predstavljene kroz dokumente i skice.
Izrada ovog sustava potaknuta je saznanjem kako suvremena medijska konstrukcija moći ne dozvoljava samostalno medijsko djelovanje. Samostalni sustav za uplitanje u radio eter je široko primjenjiv oblik individualnog civilnog neposluha prema medijskoj moći.
Prva faza izrade Sustava za uplitanje u radio eter sastoji se od istraživanja kako proizvesti zvuk pomoću ljudskog kretanja te kako implementirati ovaj sustav u odjevni predmet. U sljedećim fazama rada ispitivat će se mogućnosti odašiljanja zvuka putem FM odašiljača, sistemi antena prilagođeni odijelu te mogućnost samo-napajanja kroz sunčeve kolektore. Foto >>


10-23/10/2006 ++Residence program u ARL

Od 10. do 23. listopada članovi udruge borave u ‘Art radionica Lazareti’ (Dubrovnik) na Organizers InResidenc projektu koji se provodi kroz program ‘Kultura aktiva’ platforme ‘Clubture’.
Organizers in residence model je organizacijskih gostovanja koji se temelji na principu residenca gdje član jedne organizacije na kraće vrijeme odlazi raditi kao asistent u drugu organizaciju.
Cilj ovog residece programa je koncepcijski razvoj i prezentacija umjetničkog projekta koji će se ostvariti kroz suradnju ARL-a i UKE-a.


Art radionica Lazareti


24/09/2006 ++’DIS-ECONOMY OF LIFE’ – nedjelja 18 h – KLub Kulture

Estetika migracije, koncept putovanja te organizacije ekonomskog življenja (Medijski projekt zasnovan na internacionalnoj suradnji – putujuća video instalacija)
Predstavlja kurator: Marko Stamenković (O3ONE – Beograd)

Projekt kreće od pretpostavke da nam je svakodnevnica zatrpana poteškoćama koje se rađaju zbog nedostatka stabilnosti pri očuvanju životne perspektive

Kroz ove filmove cilj je pokazati i otkriti razine na kojima je životi pojedinaca dis-organiziran te načine na koji se ponovo reorganizira kroz vlastite alternative.
Koncept dis-ekonomije života sugerira na usku povezanost razlićitih polja u kojima ekonomija (u smislu organizacije življenja) utječe na ljude: privatni život i javni prostori, individualna dobrobit itd. U ovim domenama pojavljuje se dis-ekonomija, što u današnje vrijeme rezultira da ljudi plutaju u neizvjesnosti i dvojbama.
Serija predloženih filmova predstavljaju narativni i vizualni susrete ljudi i refleksija dis-ekonomije, kroz suradnju putem platforme ‘art-e-conomy: transnacionalna ekonomija umjetnost – teorija i praksa suvremene globalne produkcije’.

Filmovi>>


22/09/2006 ++Izložba crteža i modela Katarine Pohl

U Klubu Kulture u Križevcima otvorit će se u 20 h izložba crteža i modnih kreacija studentice tekstilno-tehnološkog fakulteta Katerine Pohl.
Otvorenje izložbe popratit će i audiovizualni radovi GentleJunk co. (video Tanja Topolovec, glazba Kruno Jošt).
Nakon izložbe: slušaona Andrej Trilavov (Varaždin).


18/09/2006 ++Prva večer improvizacije u ‘Parainstitut Indoš’

Na novom programu ‘Impronedjeljci’ koji se dogodio u ‘Parainstitut Indoš’ (mala dvorana iza stare tvornice Jedinstvo u Zagrebu) skupili su se glazbenici improvizacije Dragan Pajić – Pajo, Vid Jeraj, Kruno Jošt, Franjo Gusla’ i Predrag Dubravčić.
Ovim programom se ponedeljkom pokušava pridobiti ćim veči broj umjetnika koji žele eksperimentirati i improvizirati u glazbenim, ali i ostalim medijima. Cijeli je program osmislio Dragan Pajić Pajo.


Kontakt za prijave na Impronedjeljke: paaajo@yahoo.com


14/09/2006 ++Sastanak povodom otvaranja vijeća mladih pri županiji

U Klubu Kulture održan je sastanak udruga mladih, udruga za mlade i podmlatka političkih stranaka kako bi se nastavio rad na otvaranju vijeća mladih pri Koprivničko Križevačkoj županiji.
Na satanku je o vijećima mladih govorio je predstavnik MMH Igor Roginek.
Projekt se nastavlja seminarima koje će voditi MMH, čiji ciljevi su educirati o politici prema mladima i povezivanje te umrežavanje organizacije mladih u županiji.


09/09/2006 ++Moguća suradnja SRSM sa ‘Radio Mamutica’ i Studentskim radiom

Sudjelovanje na radionici umjetničke skupine LIGNA iz Njemačke, u subotu 09/06, rezultirala je novim znanjima vezanima za primjene FM radija i odašiljaća.
Na radionici su se također otvorile moguće suradnje SRSMa sa ‘Radio Mamutica’ (100.3) iz Zagreba (FM radio otvoren kao dio URBANFESTIVALA), te s Radiostudentom.
Na fotografiji: Ole i Torsten iz umjetničke grupe LIGNA iz Hamburga.


24/07-26/08/2006 ++MULTIMEDIJALNI KAMP – KuC Lamparna, Labin

Multimedijalni kamp (MMK) i festival EEII06 održava se između 24.07. i 26.08. 2006. u KuC Lamparna u Labinu, a zamišljen je kao umjetnički laboratorij i autonomna medijska zona.
Kratki film o performansu TEST2, kao i ostale podatke , fotografije i sl. potražite u arhivi.


18/07/2006 ++Razgovor sa W. Engdahlom

Na poziv nakladnićke kuće DETECTA iz Zagreba, u Hrvatskoj je od 8. do 15. svibnja boravio američki pisac, ekonomista i geopolitolog, William Engdahl – autor bestselera “Stoljeće rata”.
U Zagrebu, Splitu, Dubrovniku i Puli predstavio je svoju novu knjigu “Sjeme uništenja”.
Na stranicamam ‘Treba li nam GMO?’ možete mpogledat kratki film snimljen za vrijeme boravka W. Engdahla u Hrvatskoj.


15-18/07/2006 ++Z.V.U.K. i Zadarsnova priključeni ‘Stanici MIR’

U prostorijama ACME_kluba članovima udruga Zadar snova i Z.V.U.K je dana 8 i 9. srpnja održana radionica streamanja u organizaciji udruga UKE i ACT-a. Na radionici se pokazalo veliko zanimanje za upotrebu interent radia kao novog medija, te kao rezultat uspostavljena je suradnja zadarskih udruga sa članicama organizacijama mreže Stanica Mir.


10-15/07/2006 ++FUZIJA – festival umjetnika i znanstvenika


Foto>>

FUZIJA je festivalsko događanje gdje se spaja socijalna znanost, ekologija, aktivizam, turizam i poduzetništvo sa kulturom mladih. Na ovogodišnjoj Fuziji sudjelovati će i Robert Radamant, GentleJunk co. i D Ramones iz
Križevaca. Više na www.promjene.hr.


27/06/2006 ++NEPOKORENI GRAD. INTRO

Parkiralište iza vojarne “Oružana”, Trg bana Jelačića, Karlovac – 21 h
Multimedijsko događanje na kojem će biti prikazana foto i video dokumentacija prikupljena tijekom pripremne faze projekta Nepokoreni grad. Kao scena događanja biti će upotrijebljena zadnja strana vojarne koja je kao i velik broj građevina u samoj gradskoj jezgri u prilično lošem stanju. Projekcija će biti popračena audio instalacijom križevačke skupine Gentlejunk co.
Projekt Nepokoreni grad zamišljen je s ciljem poticanja aktivnog promišljanja javnosti o neiskorištenosti urbano-prostornih potencijala u gradu Karlovcu kao i pokretanja razvoja lokalne nezavisne kulturne scene uz upotrebu novih medija i tehnologija.


25/06/2006 ++’TEST’ – industro noise performans KuC LAMPARNA, LABIN – 25/06/06 – 12 – 24 h

TEST. Dekonstrukcija konstrukcije Z128.

Performans ‘TEST’ dio je projekta MMKamp

ORGANIZIRAJU UKE (KRIŽEVCI), DOMAĆI (KARLOVAC), L.A.E. (LABIN) U SURADNJI SA ‘KULTURA PROMJENE’ SC, ZAGREB
Program realiziran kroz platformu CLUBTURE

Foto/video >>


16 i 17/06/2006 ++Steve Buchenan ‘2nd line’

GALERIJA SC, ZAGREB 16/06/06 – 21 h PETAK
LAMPARNA, LABIN – 17/06/06 – SUBOTA – 22h
Vizualizacija: GentleJunk co. (hr)

‘2nd line’ je interaktivni perkusijsko/plesni sistem kojeg je dizajnirao i konstruirao umjetnik STEVE BUCANAN. ‘2nd line’ je u mogućnosti predstaviti bilo koji nama poznati perkusijski instrument (od tabla do techna), a njime se također može kontrolirati i slika: VHS, DVC, DVD, USB, višestruki projektori i sve vrste tradicionalne i netradicionalne scenske rasvjete.
Dinamičan i inovativan solo performans događa se, preklapa i sudara sa svijetom ovog jedinstvenog sistema, čija priroda omogućuje uzbudljiv spoj plesa i glazbe.

Performans ‘2nd line’ dio je projekta MMKamp

ORGANIZIRAJU UKE (KRIŽEVCI), DOMAĆI (KARLOVAC), L.A.E. (LABIN) U SURADNJI SA ‘KULTURA PROMJENE’ SC, ZAGREB
Program realiziran kroz platformu CLUBTURE

12/06/2006 ++Prezentacija brošure i filma o mladima – Klub kulture

‘Koraci do uspješne politike za mlade u lokalnoj zajednici’ brošura je koju su izdali udruga Domaći iz Karlovca i Mreža mladih Hrvatske kroz projekt ‘Youth Network for Cooperation with Governmnet’.

Pored brošure biti će prikazan i dokumentarni film ‘Pogled mladih’, napravljen kroz suradnju udruga UKE, ACT, SPIRIT, METAMEDIJ i DOMAĆI.


09/06/2006 ++Koncert za šivače mašine

Na 10. Cest is d’best festivalu nastupaju Ana Franjić i Tanja Topolovec u 18 h u glazbenom paviljonu parka Zrinjevac.


03/06/2006 ++48260 kollektiv – Klub kulture

Subota, 03. lipnja od 22h do 06h u Klubu Kulture

DJ 3000 (UR, submerge, motech, 48260 Detroit USA)
Crobot crew (N-ter & Xed, Zagreb)
Safehouse crew (48260 kollektiv, 48260 Križevci, HR)
VJ GentleJunk co. (Tanja Topolovec)

više informacija: http://www.safehouse.hr/

24/05 2006 ++Glazbena konmpozicija za šivače mašine u A duru

ATRIJ TEATRA &TD – Zagreb, u sklopu FAKIa
22:30h
Roba sistema, Glazbena kompozicija za šivače mašine u A-duru, Zagreb/Križevci, Hr. Nastupaju Ana Franjić, Maja Kovač, Zrinka Kušević, Tomislav Vrkljan, Tanja Topolovec i Kruno Jošt (GentleJunk co.)
Audio>> 34 min, ogg 49Mb


8-21/05 2006 Evaluacija članica Stanice MIR

Između 18. i 21. svibnja održavaju se sastanci s udrugama Orlando i KUM iz Dubrovnka i Splita, članicama Slobodnog radija: stanice MIR. U sklopu posjeta striman je koncert Etui Etui Soniczoila iz kluba Orlando te napravljen intervju sa DJicom Luna Morado iz Rijeka u klubu Kocka, Split.


16/05 2006 Elektronika i buka u Klubu kulture

Utorak, 16. svibnja u 21.00 h – Klub kulture

Zvuk švicarske grupe MIR opisuje se kao gust zbir zvukova no-wavea, noisea, industijske i improvizacijske glazbe s elementima free rocka (rani Swans, Sonic Youth…). Grupa je na turneji kroz Italiju, Grčku, Bugarsku, Srbiju i Hrvatsku gdje ekskluzivno sviraju samo u Križevcima.

ZID BUKE je projekt smišljen na osnovi suradnje glazbenika i vizualnih umjetnika gdje se izričit fokus stavlja na improvizaciju. Kroz zvuk koji ukljućuje bućne dionice gitara i loopova na računalu veća se pažnja obraća procesu nego krajnjem produktu. Temelj ovog koncerta bit će zvuci putovanja. Dođite i uključite se sa svojim instrumentima koji proizvode buku.

10/05 – 13/05 2006 RADIO FORUM, Vienna, Austria

Listen>> radio Forum

“Linking Alternatives 2” paralelan je događaj službenom sastanku ekonomskih vođa Latinske Amerike i EU koji če se dogoditi u Beću između 10. i 13. svibnja.

Radio FORUM je zajednički prostor za nezavisne medije koji pridonosi jačanju suradnje slobodnih radija iz cijeloga svijeta kroz strateško korištenje Informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT). Radio FORUM pokrit će ovogodišnji “Linking Alternatives 2”, a svi slobodni radiji pozivaju se da podrže i prate događanja.

Članovi udruge UKE prisustvovat će ‘LA2’ te snimiti intervjue sa voditeljima slobodnih radija Latinske Amerike kako bi taj materijal uključile u interaktivni DVDo slobodnom radiju.

Vijesti >>


11/05 2006 ‘One Man Electro Noise Bands’ night

Četvrtak, 11. svibnja u 22.00 h – Klub kulture
‘One Man Electro Noise Bands’ night


PFAFF (Nizozemska)
Sirov, veseo i sexy! Kroz vrištece pjesme nekadašnjeg gitariste i basiste koji je otišao u bubnjare, PFAFF ne radi kompromise i nema milosti. Svirajuci bubnjeve te koristeci loop mašine PFAFF izmice kontroli.
GOTTHARD (Nizozemska)
U GOTTHARD ulazite kao u tunel koji vas zaokrece za 360 stupnjeva. Koristeci loopove i gitaru, GOTTHARD kreira atmosferske pjesme snažnog dojma.


28/04 – 19/05 2006 EKO-lutka festival

I ove godine održat će se festival EKO-lutka, počevši već ovog petka kada će nastupiti lutkarska družina Tigar teatar, a održat će se i radionice izrade eko-lutaka. Više informacija na linku PROGRAM.

Prijavite se na: tomislava54@yahoo.com


20-23/04/2006 kreativne radionice izrade fanzina i e-zina

Od 20. do 23. travnja održat će se radionice izrade fanzina i e-zina u Internet caffe Kluba kulture. Radionicu vode Mirna Baćun i Kruno Jošt. Program je ostvaren kroz platformu Clubture.


12-15/04/2006 kreativne radionice krojenja i šivanja

Od 12. do 15. travnja održane su radionice krojenja i šivanja koje je vodila Tanja Topolovec. Radionice je pohađalo petoro učesnica, a cijela je snimljena i uskoro je možetevidjeti na video blogu manguramarket.net -a. Program je ostvaren kroz platformu Clubture.


05/04/2006 radio MIR ekskluziva iz Pipe, Brazil

Emisija na Slobodnom radiju: stanici MIR strima se direktno iz sela Pipa u pokrajini Rio grande de North, Brazil. U emisiji sudjeluju Ricardo i Tatjana iz Telecentra Pipa.


30/03/2006 gostovanje na radio emisiji ‘Radio Muda’, Campinasa

Između 20 h i 23 h slušajte emisiju ‘Subradio’ na Radio Muda. Radio Muda je unverzitetski radio na Unicampu (University Campinas), eterski i internet nezavisni radio. Emisiju vodi jedan od veterana ovog slobodnog radija Chico Camminati, a moči će se čuti razgovori, buncanja, galzbeni experimenti i sve što smo uvijek voljeli.


28/03-17/04/2006 UKE u posjeti Orelha / Radiolivre.org

Orelha / Radiolivre.org je mreže nezavisnih radija Brazila. Kruno Jošt posjetit će izmedu 28. ožujka i 17. travnja članice te mreže iz Univerziteta Campinas (Radio Muda), te organizacije iz grada Recifea i malog mjestašca Pipe, gdje će predstavit mrežu Internet radija ‘Slobodni radio: stanicaMIR’.
Posjetu organizacijama omogucilo je Ministarstvo kulture RH te organizacija Radiolivre.
Na ovim ce se stranicama moći naći više o posjeti Brazilu kroz izvještaje, fotografije i kratke filmove. Planiran je i DVD sa materijalima koji će biti snimljeni na putovanju.


16-25/03/06 – Revija amaterskog filma – RAF

Peta, polujubilarna, Revija amaterskog filma – RAF održat će se od 19. do 25. ožujka 2006. u Centru za kulturu Trešnjevka i književnom klubu Booksa, te u klubovima Gjuro II i Pauk.
Kao i dosad ovaj festival neprofesijskog filma je neselekcijskog karaktera, što znači da publici predstavlja sve filmove pristigle na natječaj.


18/03/06 Predstavljanje : EgoBobits u Klubu kulture, Križevci

Nastupaju:
Robert Radamant & Visitor Q
Hiram Abif
Morg
Rezult
Enter
VJ-ing by:
Vj Maya & Vj Gentlejunk co. (Tanja Topolovec)
Više >>

14-19/03/06 -STANICA MIR ORGANIZIRA RADIONICE

SLOBODNI RADIO:STANICA MIR posjetiti će između 14. i 19. ožujka organizacije ‘Orlando’ i ‘Art radionica Lazareti’ u Dubrovniku te ‘KUM’ u Splitu gdje će se održati radionice i prezentacije u svrhu stupanja spomenutih organizacija u mrežu Internet radija.

Radionice su udruženi projekt udruge ‘UKE’ i udruge ‘Domaći’ financirane kroz program Ministarstva obrazovanja i znanosti.07/03/06 Okrugli stol – GMO – Hrvatska – EU

GMO u kontekstu pristupnih pregovora – Europski dom – Zagreb, Jurišiceva 1, 7. ožujka 2006., 19hKakvi su ciljevi koje Pregovaracka skupina u pregovorima želi postici? Kakav je sastav radnih skupina za pripremu pregovora i na temelju cega ce one formulirati polazišta za pregovore u ovom podrucju?

02-05/03/06 STANICA MIR NA ‘ Moje, tvoje, naše’ – RIJEKA

2.-5. 03.2006. Molekula + HKD Rijeka + atelje Nemanje Cvijanovica + Big Rock Mama + KUC Kalvarija – RIJEKA
Festival Moje, tvoje, naše
Projekt Vlasništvo: moje tvoje naše, propituje pitanje vlasništva i mogućnosti razmjene dobara i znanja u suvremenom svijetu.

Više o festivalu >>
Foto>>


24-26/02/06 Skupština Clubturea

UKE sudjeluje na skupštini CLUBTUREa na kojoj se ujedno ocijenjuje 6. krug projekata.


01-05/02/06-STANICA MIR NA FESTIVALU SLOBODA STVARALAŠTVU

SLOBODNI RADIO:STANICA MIR saudjeluje na ovogodišnjem festivalu Sloboda stvaralaštvu od 01. veljače do 05 veljače. Slušajte svakodnevno do 15-22h.

Više o festivalu >>


20/01/06 15/09 – KARLOVAC

Udruga UKE sudjeluje u projektu 15/09 i ove godine. U petak 20/01 održat će se radionica pisanja scenarija koju vodi Martina Globoćnik, a nakon toga snimit će se kratki spotovi o djelovanju mladih u lokalnom zajednicama. Udruge koje sudjeluju u projektu su METAMEDIJ, SPIRIT, DOMAĆI, ACT i UKE.


12/01/06 SASTANK – FREE RADIO: STANICA MIR – KARLOVAC

Sastanak u prosotrijama udruge Domaći u Karlovcu – nastavak rada stanicamir.org i planiranje ‘MM kamp Labin’ 2006.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *