Zaklada Kultura Nova podržava tri projekta Udruge UKE

Zaklada Kultura Nova odobrila je krajem 2013. godine tri pojekta predložena za realizaciju u od siječnja do prosinca 2014.

Prvi je “Mobile Art Dome” koji za cilj ima stvoriti hibridno okruženje za eksperimentalnu umjetnost sa transdisciplinarnim strategijama kroz produkciju i distribuciju umjetničkog programa putem mobilnog, višenamjenskog prostora – geodezijske kupole (atelje, laboratorij, rezidencijalni prostor, galerija).

Drugi projekta, “Obnovljivi izvori energije u autonomnim umjetničkim sustavima“, za cilj ima istražiti vezu suvremene umjetnosti i tehnologije te kako obnovljivi izvori energije utječu na suvremenu umjetničku produkciju.

Treći odobreni projekt, “Transdisciplinarnost i umjetnički lab” za cilj ima povezati povezati umjetničko – istraživačke organizacije koje se bave transdisciplinarnim strategijama u umjetnosti.

Ova su tri projekta dio programa pod nazivom “Platforma za transdisciplinarne prakse” koji je razrađen u trogodišnjem strateškom planu Udruge i prihvaćen na skupštini rujna 2013. Pozivaju se zainteresirani suradnici koji se pronalaze u područjima transdisciplinarnih istraživanja, održivog razvoja, mobilnosti, autonomije, novih medija, multimedije i društvenog angažmana neka se jave na e-mail udruge (kontakt).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *