Radionice “Nature Like”

Radionice pod nazivom “Nature Like” odnosno “kao priroda”, ili “natura Like”, su dio cjelokupnog umjetničkog istraživanja pod istim nazivom koji proučava odnos umjetnika i okoliša kroz svakodnevne odnose života kao umjetnosti i umjetnosti kao života koristeći različite ne-umjetničke strategije koje uključuju permakulturu, održivost te uradi sam principe problematizirajući odnos čovjeka i okoliša kroz suživot, a sagledavajući probleme kao što je korištenje energije, prehrana, te korištenje ostalih resursa.

Radionice se odvijaju konzistentno od svibnja do rujan a uključuju volontere, umjetnike, DIY entuzijaste te lokalne sudionike. Tijekom svibnja i srpnja radionice su orijentirane na odnos zemlje, vode i biomase.

Tijekom srpnja i kolovoza radionice su se orijentirale na DIY tehnike, pa su tako rađeni suhozidi koji se orijentacijom prema suncu pretvaraju u energetske baterije, zadržavajući toplinsku energiju, ili pak radionice izrade Ale-a, fermentiranog napitka od ječma i lokalno ubranog stolisnika koji je vodio Aarnd Marijnissen iz Nizozemske.

Radionice tijekom rujna su se orijentirale na ostvarivanje suživota pa su se tako tematski oslanjale na tehnike malčiranja kojima se obogaćuje lokalni biom.

Radionice su ostvarene uz pomoć Zaklade Kultura nova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *