Ecocentric Volunteering 2022

Udruga Kultura i edukacija provodi projekt dugoročnog volontiranja kroz program Europskih snaga solidarnosti Europske komisije.

Kroz projekt naziva “Ecocentric Volunteering” predviđeno je sudjelovanje međunarodnih volontera iz Europe u trajanju godine dana, kako bi kroz cjelogodišnji boravak u Centru za kreativna rješenja Udruge koji uključuje permakulturnu farmu, iskusili život na samoodrživom imanju te stekli niz vještina i naučili mnogobrojne prakse vezane uz održiv način života i permakulturu te istovremeno svojim radom doprinijeli Udruzi i lokalnoj zajednici.

Od siječnja 2022. u projektu sudjeluje volonter iz Španjolske, A.V.P. (28). Zimska sezona vezana je uglavnom uz pripremu drva, brigu o životinjama, a volonter je dosada imao prilike i naučiti osnove stolarske vještine. Veljača donosi radove pripreme zemlje, malčiranje, rad s životinjama, ostale pripreme vrta i plastenika za nadolazeću proljetnu sezonu.     

Otvoren je i poziv za drugog volontera za sudjelovanje u projektu: https://rb.gy/hu7jc7

Projekt je sufinanciran uz podršku programa Europskih snaga solidarnosti Europske komisije i Agencije za mobilnost i programe EU.


Ova komunikacija izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *