Prezentacije i nastupi tokom Liwoli 2009 fesivala

Liwoli ’09 održava se za vrijeme Linz Culture Capital 2009 u hacklabu za umjetnost i tehnologije otvorenog koda koji se nalazi u sklopu Kunstuniversität Linz, između 23. i 25. travanja 2009. godine. Tijekom ovog trodnevnoga festivala koji se bazira na kreativnim procesima učenja, stvaranja i razmjena vještina u umjetnosti baziranim na slobodnim i otvorenim tehnologijama (FOSS) Ricardo Palmieri (BR) i Kruno Jošt (HR) održati će radionicu te napraviti urbanu intervenciju MIMOSA. U petak 25.04.09. zajedno će izvesti GentleJunk / LNT performans na Circuit bending glazbalima i sa softverom otvorenog koda u 21 h.

MIMOSA je projekt koji od 2005. godine mapira različite svjetske gradove i mjesta urbanim intervencijama kojima je cilj interferencija sa trenutnom medijskom slikom tog prostora. MIMOSAom vjerujemo da možemo promijeniti kritičko stav populacije prema medijima tako da stanovnike uključimo u stvaranje medija. Sama pokretna instalacija prilagođena je prostorima gdje se postavlja. Za pripremanje MIMOSAe koristimo reciklirane materijale te linux operativne sisteme podobne za starije kompjutere koji bi inače završili u smeću

MIMOSA – pokretna urbana intervencija za korekciju medijkog stanja

Na Liwoli 2009. također sudjeluju FLOSS developri iz kolektiva GOTO10 te aktivisti sa  HAIPa (Hack Act Interact Progress) festivala te mnogi drugi.

Natup LNT / GentleJunk

Nemojte propustit događanja:
PROGRAM

Cjelokupna dokumentacija festivala >>

Annalisa Cannito, Chui Yong Jian, Santiago Bence snimili su 30 minutni dokumentarni film >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *