TIK Art Radio – Bratislava

Kroz medij radija (internet radio i FM radio) se u Bratislavi za vrijeme projekta TIK – Time Inventors Kabinet, propitivao odnos prirode, mjerenja vremena i čovjeka. U prostorima Hackerspace Bratislava održani su sastanci te je napravljena priprema za zajedničku umjetničku radio emisiju koja je relizirana u zajedničkom radu 16 umjetnika i stručnjaka s područja tehnologija, povijesti i povijesti umjetnosti između 06 – 12 rujna 2011.

Organizacija Col-me http://col-me.info/ organizirala je umjetnike i znanstvenike iz Slovenije, Škotske, Slovačke, Mađarske, Austrije, Hrvatske i Njemačke da zajednički rade na programu radio emisija koje su bile pokretane na osnovu vremena mjerenog vjetro-satom.

Tijekom boravka u Bratislavi  organizirana je i posjeta organizaciji Burundi. Voditeljica  Maria Riskova govorila je o arhivi nove medijske umjetnosti u Slovačkoj.

Posjeta  izložbi organiziranoj od strane organizacije Col-me “Wind and time” (Vjetar i vrijeme), u ASIL Gallery sa stručnim vodstvom Michala Cudrnaka.

Organiziran je i posjet galeriji SPACE koja vodi redoviti Artist in residency (rezidencijalni program za umjetnike) te dogovorena razmjena umjetnika između hrvatske i Slovačke te suradnja na programu nomaSPACE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *